lunes, 18 de octubre de 2021

Missa en sufragi per Mn. Joan Galtés a la seva parròquia de Sant Gregori Taumaturg

 

Aquest estiu, concretament el 30 de juliol, va morir Mn. Joan Galtés i Pujol, a l’edat de 76 anys com a conseqüència d’un càncer que no va poder superar. Durant 28 anys va ser rector de la parròquia de Sant Gregori Taumaturg, responsabilitat que va haver de deixar a causa de la malaltia l’any 2020.

L’enterrament es va fer a la catedral de Barcelona, ja que n’era canonge, a més d’altres responsabilitats diocesanes, però la seva parròquia des d’aquell moment va voler celebrar una Eucaristia en el seu record per encomanar-lo al Senyor en la pregària. Els fidels van demanar esperar a que passessin les vacances d’estiu per poder reunir al màxim a la feligresia, finalment la Missa es va celebrar aquest passat diumenge 17 d’octubre a la una del migdia que era l’hora en que habitualment ell presidia la Eucaristia dominical.

 La Missa va ser presidida per Mn. Ramon Octavi Sánchez, actual rector de la parròquia i per tant successor de Mn. Joan, i concelebrada per alguns sacerdots, entre els quals alguns dels que van ser col·laboradors seus a la parròquia de Sant Gregori. L’homilia va ser a càrrec de Mn. Joan Torrent company i amic de Mn. Joan des del Seminari, i també col·laborador seu a la parròquia, quan Mn. Torrent es va jubilar. Va recordar al sermó que Mn. Galtés li havia comentat en una ocasió que de tots els molts serveis  que havia fet per l’Església, el que més preferia era haver estat Rector, el que més l’havia omplert interiorment i on hi havia dedicat més les seves capacitats.

A la part final de la celebració, després de la Comunió en nom de la feligresia, va parlar Eulàlia Carceller amb unes emotives paraules d’agraïment per la gran tasca humana, espiritual i material que Mn. Galtés havia realitzat amb la parròquia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario