miércoles, 3 de noviembre de 2021

Missa exequial per Mn. Ferran Blasi

El dia de Tots Sants de bon matí moria Mn. Ferran Blasi i Birbe, sacerdot de la Prelatura de l’Opus Dei, que després d’una vida intensa de 92 anys, deixava aquest mon mentre feia pregària a la Residència on vivia al carrer Joan Sebastià Bach de la ciutat de Barcelona.

L’endemà, diada dels Fidels Difunts, es va celebrar la Missa Exequial a la parròquia de Sant Gregori Taumaturg, presidida pel Vicari de la delegació de Catalunya de l’Opus Dei, Mn. Ignasi Font, acompanyat del rector de la parròquia Mn. Ramon Octavi Sánchez, de Mn. Ramon Nubiola, company a la mateixa residència i d’altres vint preveres, numeraris, agregats i diocesans. Familiars, amics i molts fidels es van congregar per acomiadar-lo en aquesta parròquia on havia col·laborat i confessat molts feligresos essent Mn. Joan Galtés el seu rector.



Mn. Font a l’homilia destacà la seva espiritualitat i bonhomia amb tothom: “Era un home lleial, fidel i de paraula, i d’exquisida amabilitat, Mai se’l va sentir dir res negatiu de ningú i sempre tenia paraules per disculpar els altres”


Mn. Ferran Blasi era llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i en Periodisme per la Universitat de Navarra. Doctorat en Teologia per la Universistat Lateranense de Roma. Va ser ordenat prevere l’any 1959. Treballà com a periodista al Diari de Barcelona, La Vanguardia, El Punt i d’altres diaris i publicacions. Especialista en textos bíblics, publicà diverses obres de teologia i història i va traduir alguns llibres al català. Col·laborà en algunes publicacions promogudes per la Generalitat de Catalunya com el “Diccionari dels catalans d’Amèrica” i el “Diccionari d’història eclesiàstica de Catalunya”. Va ser membre del Consell Presbiteral de la Arxidiòcesi de Barcelona, com a representant de l’Opus Dei.

No hay comentarios:

Publicar un comentario