miércoles, 16 de diciembre de 2020

DONE, donatius sense monedes ni bitllets

La parròquia ja compta amb un aparell DONE que serveix per fer aportacions econòmiques a l'església encara que no es porti diners en efectiu, és a dir monedes o bitllets. El terminal funciona amb la tarja de crèdit, pel sistema de contactless, només cal marcar la quantitat que es vol donar, actualment hi ha la possibilitat de que sigui 5,10,25 o 45 euros i després es passa la tarja per sobre per fer el pagament com es pot fer a qualsevol establiment. En no superar els 50 euros no cal introduir el número PIN per la qual cosa és molt ràpid i efectiu.

Els temps actuals avancen tecnològicament molt de pressa fins al punt de que avui dia moltes persones, especialment les més joves fan servir molt més el pagament per tarja que el tradicional efectiu. L'Església ha de ser conscient d'aquestes noves realitat i afavorir també la possibilitat d'ajudar econòmicament a les parròquies amb tots els nous sistemes, més moderns i segurs, perquè d'aquesta manera és impossible que els diners es perdin o algú els pugui robar, ja que van directament al compte bancari de la parròquia.

Lògicament els altres sistemes de col·laboració econòmica queden vigents, és adir les cistelles a les Misses, les transferències bancàries o els donatius en efectiu o en xec bancari. es tracta només de complementar no de substituir. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario