jueves, 24 de diciembre de 2020

Un Nadal atípic en un any atípic

Aquest és un any atípic, el COVID ens ha colpejat amb duresa, i ens ha portat un temps de molt patiment, incertesa i fragilitat. Ens hem vist desbordats per una pandèmia que no preveiem, i que ens ha obligat a passar per un temps de confinament i per molts altres mesos que hem vist retallades les nostres costums i hàbits per adaptar-nos a les normes que les autoritats sanitàries i governamentals ens anaven imposant.

També les parròquies hem patit aquesta situació, molts fidels han deixat de venir a l’església per ser persones de risc o simplement per por. També moltes activitats pastorals com reunions, trobades, sortides, s’han vist suprimides o readaptades per poder acomplir les normes vigents.

Ara ens arriba el Nadal, que serà ben atípic, les tradicionals trobades familiars hauran també d’adaptar-se a les limitacions de número de persones, i als confinaments entre territoris, així com al toc de queda per les nits.

Les tradicionals Misses del Gall o de vigília, en alguns casos atapeïdes de fidels, s’han tingut que readaptar, amb multiplicació de celebracions per evitar que siguin massives i sobrepassem els números prudents per aquests casos i es puguin mantenir les distàncies de seguretat.

Per això a la nostra parròquia tindrem dues celebracions a la tarda del dia 24, una a la 6 i una altra a les 8, a més de la Missa del Gall, que amb les darreres restriccions haurà de ser a dos quarts de dotze, ja que el toc de queda s’ha avançat a la una de la nit i fa impossible començar a les 12.

Demanem al nen Jesús, i a la Verge Maria, de la qual celebrem la festa com a Mare de Déu, el primer dia de cada any nou, que el proper any 2021 sigui millor que aquest que hem passat i que tant ens ha fet patir

Bones Festes atípiques de Nadal, i Feliç i esperançat Any Nou.

Mn. Octavi

No hay comentarios:

Publicar un comentario